42km dashboard entries stats widget

Platforma de inregistrari dispune de 6 statusuri posibile pentru fiecare inregistrare. Ele permit urmarirea inregistrarilor in diverse stadii ale inscrierii precum si efecturarea de actiuni specifice la trecerea de la un status la altul.

In ordinea cel mai frecventa in care se intampla pentru o inscriere ele sunt:

Inregistrare Incompleta – INP

In momentul in care cineva incepe procesul de inregistrare, sistemul creaza deja o inregistrare pentru el si o salveaza in baza de date cu statusul: inregistrare incompleta. In momentul in care el finalizeaza inscrierea, statusul va fi schimbat cu “in curs de validare”. Pentru detalii despre managementul inscrierile din acest status click aici.

In curs de validare – NEW

Odata trecuti prin toti pasi procesului de inregistrare, inscrierea este trecuta in statusul In curs de validare. In acest moment se trimite automat si notificarea “La inregistrare” daca aceasta este activata.

Plata neconfirmata – WFP

In acest status ar trebui trecute inregistrarile pentru care nu s-a primit o plata. De cele mai multe ori inscrierile cu metoda de plata transfer bancar sau alta metoda offline. Dar si pentru inscrierile cu plata online dar care nu au fost confirmate.
Trecerea in acest status se face manual de catre operatorul organizatorului.

Plata intarziata – PPD

Acest status este unul automat daca exista taxe de participare cu termene de plata setate.
Odata trecut in acest status se trimite automat si notificarea tip “Notificare plata” daca aceasta este activata.

Inregitrare confirmata – CON

In acest status se trec inscrierile pentru care s-a primit plata integrala. La trecerea in acest status se intampla doua actiuni:
– alocarea numarului de participare automata (daca aceasta a fost configurata)
– trimitea notificarii Confirmare inregistrare

Inregitrare anulata – CAN

In cazul in care un concurent nu mai poate participa, nu plateste in termen, o inregistrare ar trebui trecuta in statusul anulat. Odata trecut in acest status se trimite automat si notificarea tip “Anulare inregistrare” daca aceasta este activata.
Recomandam ca toate inscrierile care nu vor fi trecute in confirmate, din motivele de mai sus sau altele, sa fie trecute in status anulate si nu sterse. Astfel ca ele nu vor fi pierdute (daca concurentu se razgandeste se pot recupera datele usor) dar veti avea si o baza de date mai extinsa cu toti concurentii interesati de evenimentul dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.