In momentul in care cineva selecteaza o metoda de plata online, sistemul directioneaza concurentul catre pagina de plata a procesatorului de plati online al organizatorului. In momentul redirectionarii in sistem se adauga o inregistrare de plata cu statusului neconfirmata.

Aici concurentul poate finaliza sau nu plata. In cazul in care concurentul finalizeaza plata aceasta este confirmata automat si in platforma. In cazul in care nu o finalizeaza, plata ramane in platforma 42km.ro cu statusul neconfirmata.

Scenarii pentru care concurentul nu finalizeaza plata

Selectie metoda plata gresit

Uneori concurenti selecteaza gresit metoda de plata sau a inteles ca plata online inseamna plata in sistemul de homebank al contului lui bancar. In ambele cazuri, acesta va inchide pagina si nu va finaliza plata

Probleme cu propriul card bancar

In momentul efectuarii platii isi da seama ca nu poate face plata deoarece:
– nu are cardul la el
– nu are bani disponibil pe card
– nu are cardul activat pentru plati online

Probleme cu 3DSecure

Fie utilizatorul nu a introdus corect codul 3D Secure (vezi ce este 3D Secure aici), fie nu are acest cod activat, fie nu mai stie parola.

In primul caz trebuie sa repete plata introducand codul 3D Secure cu atentie.

In celelalte cazuri, trebuie sa contacteze banca emitenta a cardului si sa isi activeze codul 3D Secure sau sa reseteze parola de 3D secure. Inrolarea la 3D Secure s-a facut cu mai multi ani in urma, dar unii dintre utilizatorii de card (cu precadere cei care folosesc mai putin plata online) au omis sa isi activeze acest cod. Uneori li se permite sa faca un numar limitat de plati fara a fi nevoie sa introduca 3D Secure, dar, dupa expirarea acestui interval de gratie, platile online sunt blocate. De aceea, demersul de a suna la banca emitenta a cardului si a activa 3D Secure, chiar daca pare unul in plus care iti consuma timp, este foarte util pentru ca utilzatorul sa poata folosi plata online si pe viitor pentru orice alt fel de produse si servicii.

Comments

  1. Pingback: Managementul inscrierilor duplicat | Register.42km.ro Organizers Help

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.